İş

Kazanç görüşmesi: Cboe Global Markets gelir artışı görüyor, dijital yeniden odaklanmayı planlıyor

Cboe Global Markets, Inc. (CBOE) 2024 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir performans sergileyerek net gelirlerini %7 artışla 502 milyon $’a ve düzeltilmiş seyreltilmiş hisse başına kazançlarını %13 artışla 2,15 $’a yükseltti. Şirketin türev ürünleri ile Veri ve Erişim Çözümleri işletmeleri bu büyümeye önemli katkılarda bulundu.

Cboe ayrıca dijital varlık işine yeniden odaklanmayı ve küresel takas operasyonlarını birleştirmeyi planladığını duyurdu. Şirket finansal görünümüne güveniyor ve 2024 yılı için hedeflediği %7-10 net gelir büyümesine ulaşmayı bekliyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Cboe Global Markets net gelirlerinin bir önceki yıla göre %7 artarak 502 milyon $’a ulaştığını bildirdi.
  • Hisse başına düzeltilmiş seyreltilmiş kazanç %13 artışla 2,15 dolara yükseldi.
  • Başta S&P 500 Endeks opsiyonları olmak üzere türev ürünler ile Veri ve Erişim Çözümlerindeki güçlü performans büyümeye katkıda bulundu.
  • Cboe, dijital varlık işini türevler ve teknoloji üzerine yeniden odaklamayı planlıyor.
  • Şirket, takas operasyonlarını küresel olarak birleştirmeyi hedefliyor ve Kanada pazarında teknoloji entegrasyonu yolunda ilerliyor.
  • Cboe’nun Avrupa türev platformu CEDX, rekor endeks türev hacimlerine ulaştı.
  • Şirket, dijital yeniden yapılanma ile ilgili tek seferlik bir ücret bekliyor, ancak spot dijital varlık ticaret platformunun kapatılmasından gider tasarrufu bekliyor.
  • Cboe ilk çeyrekte temettüler ve hisse geri alımları yoluyla hissedarlarına 58,5 milyon $ iade etti.

Şirket Görünümü

  • Cboe 2024 yılında %7-10 arasında net gelir büyümesi hedefliyor.
  • Şirket, organik toplam net gelir büyümesi ve D&A organik net gelir büyümesi beklentilerini teyit etmektedir.
  • Hissedarlar için esnek bir sermaye getirisi politikası sürdürülmektedir.
  • Cboe, finansal görünümü ve iş segmentleri genelinde gelir artışı sağlama becerisi konusunda kendine güvenmektedir.

Ayı Yönünde Öne Çıkanlar

  • Dijital yeniden düzenleme nedeniyle 2024 yılının 2. çeyreğinde 39 milyon ila 82 milyon dolar tutarında tek seferlik tahmini vergi öncesi masraf bekleniyor.
  • Cboe, spot dijital varlık alım satım platformunu kapatarak yıllık 11 milyon ila 15 milyon dolar arasında tasarruf sağlamayı planlıyor.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • SPX GTH ve VIX GTH faaliyetlerinde sırasıyla %73 ve %69’luk artışlarla güçlü büyüme.
  • Avrupa türev platformunda genişleme ve Veri ve Erişim net gelirlerinde büyüme.
  • Avustralya ve Japonya dahil olmak üzere Asya Pasifik bölgesinde pazar payı kazanımları.

Eksiler

  • Çeyrek için toplam düzeltilmiş işletme giderleri %4 artarak yaklaşık 193 milyon $’a yükseldi.
  • Bununla birlikte şirket, 2024 yılının tamamı için düzeltilmiş işletme gideri tahmin aralığını 795 milyon ila 805 milyon dolara düşürdü.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Cboe, 0DTE opsiyon işinin büyümesini ve opsiyon ticareti gelirinin yinelenen doğasını tartıştı.
  • Şirket, küresel erişime ve veri ve erişim işinin genişlemesine odaklandığını vurguladı.
  • Cboe, veri ve analitik işinde büyüme için mevcut ürünlerinden ve müşteri tabanından yararlanmayı hedefliyor.

Cboe Global Markets, rekor net gelir ve hisse başına kazanç ile 2024 yılına güçlü bir başlangıç yapmıştır. Şirketin küresel takas operasyonlarının yanı sıra türev ürünler ve teknoloji alanındaki temel güçlü yönlerine stratejik olarak yeniden odaklanması, onu sürekli büyüme için iyi bir konuma getirmektedir. Veri ürünlerini uluslararası alanda genişletme ve küresel piyasa erişimini artırma planlarıyla Cboe, performansı ve önümüzdeki yıl hissedarları için değer yaratma kabiliyeti konusunda iyimserliğini koruyor.

InvestingPro İçgörüleri

Cboe Global Markets, Inc. (CBOE), son çeyrek sonuçlarında da görüldüğü üzere, finansal performansında dayanıklılık ve stratejik beceri göstermiştir. Şirketin finansal sağlığına ve gelecek beklentilerine daha fazla bağlam eklemek için InvestingPro’dan alınan aşağıdaki bilgiler özellikle dikkat çekicidir:

InvestingPro Veri ölçümleri, CBOe’nin 24,37 F/K oranıyla işlem gördüğünü ortaya koyuyor ve bu da şirketin yakın vadeli kazanç büyüme potansiyeli ile birleştiğinde yatırımcıların cazip bulabileceği bir değerlemeye işaret ediyor. Buna ek olarak, PEG oranı 0,11 gibi düşük bir seviyede bulunuyor ve bu da şirketin kazanç artışının hisse fiyatına göre değerinin altında olabileceğini gösteriyor. 2023’ün 1. çeyreği itibariyle son on iki ayda %4,67’lik bir gelir düşüşü bildirmesine rağmen, şirket %50,83’lük güçlü bir brüt kâr marjını koruyor ve bu da gelire oranla kazancını muhafaza etme kabiliyetini gösteriyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir InvestingPro İpucu, Cboe’nun 9 yıl üst üste temettüsünü artırarak hissedarlarını sürekli olarak ödüllendirdiğini, bunun da finansal istikrarına ve gelecekteki kazançlarına olan güvene işaret ettiğini vurgulamaktadır. Ayrıca, 7 analist önümüzdeki dönem için kazanç tahminlerini yukarı yönlü revize ederek şirketin kazanç potansiyeline yönelik olumlu bir hissiyatı yansıtmıştır.

Daha derinlemesine bir analizle ilgilenen okuyucular için platformda ek InvestingPro İpuçları mevcut. Bu ipuçları, Cboe’nun finansal performansı ve piyasa konumunun çeşitli yönlerini inceleyerek yatırımcılara şirketin beklentileri hakkında kapsamlı bir anlayış sağlıyor. Bu ipuçlarına erişmek ve yatırım stratejinizi geliştirmek için https://www.investing.com/pro/CBOE adresini ziyaret edin ve yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliğinde ekstra %10 indirim için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanın. Bilinçli yatırım kararları vermede çok değerli olabilecek toplam 9 ek InvestingPro İpucu mevcuttur.

Cboe’nun temettü geçmişi ve analistlerin iyimser revizyonlarıyla kanıtlanan hissedar değerine olan bağlılığı, şirketin güçlü çeyrek performansı ve stratejik girişimleriyle uyumludur. Bu görüşler, şirketin sürdürülebilir büyüme ve kârlılık potansiyelinin altını çizmektedir ki bunlar yatırımcılar için dikkate alınması gereken kilit faktörlerdir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu